Google Backlot Google Venice is growing, and the Backlot sits at its core. Sited among a disparate collection of existing warehouse and garage structures, the new Quad, Café and Lobby unify the expanding campus into a cohesive social nexus.

 

At its heart lies The Bunker – a 2,500-square-foot café with two food stalls offering rotating seasonal selections – housed in the concrete shell of a former mechanic garage, a historic source of inspiration for the interior. To maximize the café’s connection to the quad, large glazed openings were cut into the north façade and activated with dual-sided counter-height seating. Materials from the quad, such as wood and steel, wrap inside to form the food stalls.

 

Outside in the new 20,000-square-foot Quad, a required grade change to one of the new office spaces became the catalyst for a terraced landscape. Three tiered zones host a variety of seating for socializing or collaboration, which step down to an informal lawn for lounging or recreation. A new dining pavilion and BBQ area sit adjacent to the lawn, providing an event space or overflow seating for Bunker diners.

 

Visitors to the site are greeted at the new 1,000-square-foot Backlot Lobby, which serves as a visual extension of the Quad. Wood, striated concrete pavers, and decomposed granite appear uninterrupted as they flow inside to form the reception desk and waiting areas. Wood wraps up to backdrop the reception, offering glimpses through a slotted bookcase to the activity of The Bunker beyond.


  1. google-venice-backlot-01
  2. google-venice-backlot-02
  3. google-venice-backlot-03
  4. google-venice-backlot-04
  5. google-venice-backlot-05
  6. google-venice-backlot-06
  7. google-venice-backlot-07
  8. google-venice-backlot-08
  9. google-venice-backlot-09
  10. google-venice-backlot-10
  11. google-venice-backlot-11